Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσκύνημα οργής στο Σύνταγμα για την αυτοκτονία του 77χρονου


Ρύθμιση οφειλών δανείων
Ρυθμίστε τα δανειά σας. Απαλαγείτε απ΄το βάρος των δόσεων !
www.virvilis.gr

Σχετικά ...

Σοκ σε όλο τον κόσμο από την αυτοκτονία στο Σύνταγμα

Ειδήσεις Διαβάστε τις πρώτες αντιδράσεις των διεθνών ΜΜΕ για την αυτοκτονία του 77χρονου στην πλατεία Συντάγματος

77 year old Greek pensioner commits suicide due to economic crisis

English A Greek pensioner walked right in front of the Parliament and shot himself. On him, they found a note where he explained that this was mainly due to the economic crisis and the austerity measures

tags

Επεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για την αυτοκτονία 77χρονου συνταξιούχου. Διαβάστε τους λόγους που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα (Pics+Vids)
Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία Συντάγματος, στο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο 77χρονος αυτόχειρας, συνταξιούχος φαρμακοποιός.
Ωστόσο, μετά τις 20:00 σημειώθηκε ένταση και πετροπόλεμος με διαδηλωτές να πετάνε αντικείμενα στους άνδρες των ΜΑΤ και αυτοί να απαντούν με δακρυγόνα.
Τα επεισόδια επεκτάθηκαν γύρω από την πλατεία και για δύο ώρες η κατάσταση ήταν έκρυθμη, χωρίς όμως να ξεφύγουν τα πράγματα.

Μέχρι κάποια ώρα τα ΜΑΤ κρατούσαν αμυντική στάση, ωστόσο μετά τις 22:00 επιχείρησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση, έκανα χρήση δακρυγόνων, ενώ χτυπήθηκαν και διαδηλωτές.

Λίγο μετά τις 22:00 φάνηκαν να ηρεμούν τα πράγματα και δόθηκε στην κυκλοφορία η Αμαλίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, λίγο αργότερα να σημειωθεί ένας ιδιότυπος πετροπόλεμος, την ώρα που περνούσαν αυτοκίνητα. Λίγο πριν τις 23:00 ένας άνδρας και μια γυναίκα δέχθηκαν αναίτια επίθεση από τα ΜΑΤ

. Η γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ προπηλακίστηκαν και δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στο σημείο.
Λουλούδια και συνθήματα
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, πολίτες άφησαν λουλούδια στο σημείο της αυτοκτονίας και φώναξαν συνθήματα όπως "Φτάνει πια" και "ποιος θα είναι ο επόμενος", καθώς και "αυτό δεν είναι αυτοκτονία, αλλά δολοφονία".
Στην πλατεία Συντάγματος, έφτασαν και μοτοσυκλετιστές, οι οποίοι αφιέρωσαν την πορεία τους στη μνήμη του 77χρονου αυτόχειρα.
"Δεν μου αφήνουν άλλη επιλογή"
Η αδυναμία του να ανταποκριθεί στα χρέη, λόγω της οικονομικής κρίσης οδήγησε τον 77χρονο άνδρα, να δώσει τέλος στη ζωή του.

"Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κάθε ίχνος επιβίωσής μου. Και επειδή δεν μπορώ να βρω το δίκιο μου, δεν μπορώ να βρω άλλον αγώνα αντίδρασης εκτός από ένα αξιοπρεπές τέλος, πριν αρχίσω να ψάχνω τα σκουπίδια για τη διατροφή μου", ανέφερε στο ιδιόγραφο σημείωμα, που βρέθηκε επάνω του, ο 77χρονος που έβαλε τέλος στη ζωή του με μία σφαίρα στο κεφάλι.
Το τραγικό και πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 9 σήμερα το πρωί, στην "καρδιά" της Αθήνας, στο κέντρο της πλατείας Συντάγματος κι ενώ στο σημείο βρισκόταν πολύς κόσμος.
Ο αυτόχειρας κατέβηκε τα σκαλάκια που οδηγούν στην πλατεία και κατευθύνθηκε στο σημείο που βρίσκεται πριν την έξοδο του μετρό και τράβηξε την σκανδάλη.
Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.



Ποιος ήταν ο 77χρονος
Άνδρες της αστυνομίας έψαξαν τις τσέπες του άνδρα, για να εξακριβώσουν την ταυτότητά του, ενώ περισυνελέγη και το περίστροφο, με το οποίο έβαλε τέλος στη ζωή του.
Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες προκύπτει, ότι ο 77χρονος ήταν συνταξιούχος φαρμακοποιός, παντρεμένος, πατέρας μίας κόρης και κατοικούσε στην περιοχή των Αμπελοκήπων. Η σύζυγός του ήταν επίσης συνταξιούχος.
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος, ανέφερε πως ο 77χρονος ήταν παλιά φαρμακοποιός και μέλος του Συλλόγου μέχρι το 1994.
Τότε πούλησε το φαρμακείο που διατηρούσε στη περιοχή των Αμπελοκήπων σε άλλο συνάδελφό του.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο αυτόχειρας έπασχε από σοβαρή ασθένεια και η κόρη του εργαζόταν σε πολιτικό γραφείο.
Το καλοκαίρι συμμετείχε στις κινητοποιήσεις των "Αγανακτισμένων" στο Σύνταγμα και μιλούσε διαρκώς για τις επιπτώσεις από την οικονομική κρίση και τα μέτρα της κυβέρνησης ενώ αναρωτιόνταν γιατί η νεολαία παραμένει αδρανής και δεν ξεσηκώνεται. Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες ήταν μέλος του κινήματος "Δεν πληρώνω" και είχε μάλιστα κρεμάσει τη σχετική σημαία στο μπαλκόνι του.
Την Τρίτη, ο συνταξιούχος ο οποίος είναι χωρισμένος πολλά χρόνια και η κόρη του διαμένει σε άλλη περιοχή, πλήρωσε το ενοίκιο και τα κοινόχρηστα στην διαχειρίστρια της πολυκατοικίας όπου διέμενε και μάλιστα όταν τον ρώτησε για ποιο λόγο τα εξοφλεί από τώρα φέρεται να της απάντησε ότι αύριο (την Τετάρτη) θα έμπαινε στο νοσοκομείο.
"Καλό ταξίδι άνθρωπε"
Στο σημείο βρίσκονται από την πρώτη στιγμή άνδρες της ΕΚΑΒ και της Αστυνομίας, που έχουν αποκλείσει την περιοχή, ενώ ασθενοφόρο παρέλαβε τη σορό του, η οποία μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό και από εκεί στο Νεκροτομείο Αθηνών.
Κατά τη μεταφορά της σορού του 77χρονου άνδρα, κάποιοι από τους παρευρισκόμενους χειροκρότησαν, φωνάζοντας "καλό ταξίδι άνθρωπε", ενώ άλλοι φώναξαν "όταν κλείνουν τα σπίτια του κόσμου, εκεί φτάνεις".

"Δεν θέλω να αφήσω χρέη στα παιδιά μου"
Δύο αυτόπτες μάρτυρες που κάθονταν στο παγκάκι εκείνη τη στιγμή, οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια για κατάθεση.
Ένας εκ των αυτοπτών μαρτύρων φέρεται να δήλωσε πως δευτερόλεπτα πριν τραβήξει τη σκανδάλη, ο 77χρονος είπε: "Δεν θέλω να αφήσω χρέη στα παιδιά μου".
Διαβάστε τι δήλωσε στο NEWS 247 το μέλος του ΕΒΕΑ Φώτης Ν. Αλεξόπουλος, για την αυτοκτονία του 77χρονου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου