Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Πειραιάς 6/9/2012



Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 5/9/2012, στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, η δεύτερη συνάντησή μας, με σκοπό να εκτιμήσουμε τις μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες και να προγραμματίσουμε τα επόμενα βήματά μας.

Όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι η πρωτοβουλία μας σήμερα για συντονισμό σε αγωνιστική κατεύθυνση όλων των εργαζομένων στη Ναυπηγική Βιομηχανία (Ν / ΖΩΝΗ – Ν. ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ – Ν. ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ κ.λ.π.) Είναι Μονόδρομος.

Κανείς σήμερα δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι θα λύσει το δικό του πρόβλημα, ενώ οι υπόλοιποι θα εξαθλιώνονται.

Η ίδια η εμπειρία μας την τελευταία δεκαετία, μας διδάσκει ότι η Ναυπηγική Βιομηχανία στη χώρα μας είναι ενιαία και μόνο με ενιαίο και κοινό αγώνα, στη βάση των κοινών μας προβλημάτων και κοινών μας συμφερόντων όλων των εργαζομένων , μπορεί να υπάρξει ΛΥΣΗ.

Η προσπάθειά μας, που ξεκίνησε τον Ιούλιο και έχει να επιδείξει μέχρι σήμερα σοβαρές πρωτοβουλίες, όπως παραστάσεις σε Υπουργεία και κατάθεση των προτάσεών μας , έρχεται να αποδείξει στην πράξη ότι οι εργαζόμενοι από όλους τους εργασιακούς χώρους της Ν/ Βιομηχανίας, μπορούν και πρέπει να δράσουν από κοινού.

Καλούμε για μια ακόμα φορά τις πλειοψηφίες των Σωματείων (ΣΕΝΕ Ν. Ελευσίνας και ΤΡΙΑΙΝΑ Ν. Σκαραμαγκά) , να σταματήσουν να αναζητούν λύση ο καθένας για τον εαυτό του, πολύ απλά γιατί τέτοια λύση δεν υπάρχει, και να συμμετέχουν στην προσπάθειά μας για κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες, με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο τα κοινά συμφέροντα όλων των εργαζομένων του κλάδου .



Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά , όλους τους Εργαζόμενους και Ανέργους της Ν/ ΖΩΝΗΣ σε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ , την ΤΕΤΑΡΤΗ 12/9/2012 (ραντεβού 10 π.μ. στη στάση ΜΕΤΡΟ ΚΑΤΕΧΑΚΗ) .

Απαιτούμε άμεσα λύσεις – Δεν πάει άλλο

Η κατάσταση για όλους είναι οριακή

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

Ø Εξόφληση ΤΩΡΑ όλων των δεδουλευμένων των Ναυπηγείων Ελευσίνας και Σκαραμαγκά.Να σταματήσει ΑΜΕΣΑ η εφαρμογή του απαράδεκτου μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας στα Ν. Σκαραμαγκά και να αποκατασταθούν στην δουλειά τους οι εργαζόμενοι του Τροχαίου Υλικού.

Ø ΑΜΕΣΑ μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.

Ø Να ακυρωθεί η συμφωνία με την Κίνα για την χρηματοδότηση των Ελλήνων Εφοπλιστών για να πηγαίνουν αυτοί τα καράβια τους στα Κινέζικα Ναυπηγεία.

Ø Να Περάσουν τώρα σε Κρατικό έλεγχο τα Ναυπηγεία,( ακύρωση του καταστροφικού για την Ναυπηγική Βιομηχανία Νομού 3885, ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους) και μαζί με την Ν/ΖΩΝΗ να λειτουργήσουν κάτω από 100% ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΕΑ που θα σχεδιάζει, θα οργανώνει και θα υλοποιεί την παραγωγική διαδικασία .

Ø Όχι στην Πώληση του Λιμανιού. Άμεση χωροθέτηση της Ν/ΖΩΝΗΣ με νόμο που θα απαγορεύει την αλλαγή χρήσης τουλάχιστον για 50 χρόνια και άμεσες επενδύσεις σε υποδομές (δεξαμενές PANAMAX , επισκευές ντόκων, δίκτυα νερού – αέρα – ρεύματος)

Ø Σύνδεση των τεράστιων πραγματικών αναγκών της Χώρας για πλοία (ακτοπλοΐα – πολεμικό ναυτικό – θαλάσσιες μεταφορές κ.τ.λ. ) και άλλες μεταλλικές κατασκευές (ανεμογεννήτριες, πλωτές εξέδρες-δεξαμενές, άμυνα κ.τ.λ.) με την Ναυπηγική βιομηχανία της Χώρας μας , κάτι που θα εξασφαλίζει μόνιμα και σταθερά δουλειά για όλους μας.

Για την συντονιστική επιτροπή:

Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά - Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων

Παν. Ένωση Αμμοβολιστών Καθαριστών - Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών

Εργοστασιακή Επιτροπή Ν. Σκαραμαγκά - Συσπείρωση Εργαζομένων Ν. Ελευσίνας

Ιδρυτικά μέλη της Κίνησης Νέο Κίνημα Αλλαγής Ν. Σκαραμαγκά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου