Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


ΣΩΜΑΤΕΙΑ Ν/ΖΩΝΗΣ Πειραιάς 26/01/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την συνεχιζόμενη συκοφαντική επίθεση , του Υφυπουργού Ναυτιλίας Άδωνη Γεωργιάδη , απέναντι στα Συνδικάτα μας , απέναντι στον εργατόκοσμο του Περάματος και της Ν/ ΖΩΝΗΣ .

Ο κ. Γεωργιάδης , λειτουργώντας ως παπαγαλάκι των Εργολάβων και χωρίς να ελέγξει το παραμικρό για την ακρίβεια όσων λέει , αλλά με μοναδικό γνώμονα το αντεργατικό – αντιλαϊκό μένος του Κόμματός του και της Κυβέρνησης του «μαύρου μετώπου» ( ΠΑΣΟΚ , ΝΔ , ΛΑΟΣ ) στην οποία συμμετέχει , εξαπέλυσε χθες για μια ακόμα φορά μια άνευ προηγουμένου επίθεση στους εργαζόμενους της Ν/ ΖΩΝΗΣ .

Δεν έχει το θάρρος να μας δεχτεί σε συνάντηση (έστω και για τα μάτια του κόσμου) , ώστε να ακούσει τις απόψεις μας και να τοποθετηθεί πάνω σ’ αυτές .

Αντίθετα συναντιέται καθημερινά με την Ένωση των εργοδοτών (οι οποίοι από ότι φαίνεται τον καθοδηγούν) , οι οποίοι του ζητούν να πάρει δρακόντεια μέτρα , ώστε να μας μετατρέψουν στους σκλάβους του 21ου αιώνα .

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ και τις αμέσως επόμενες μέρες θα καταθέσουμε στις δικαστικές αρχές , όσα στοιχεία έχουμε συγκεντρώσει , ότι η ομάδα του κ. Άδωνη λειτουργεί με όρους «μαφίας» , σε βάρος των εργαζομένων και της οικονομίας του Κράτους και των Ασφαλιστικών Ταμείων .

· Γνωρίζει ο κ. Άδωνης ότι οι εν λόγω κύριοι , με τους οποίους έχει φτιάξει ομάδα, χρωστάνε σε ΙΚΑ και Εφορία υπέρογκα ποσά , αλλά τελούν υπό ιδιότυπο καθεστώς ασυλίας( ρητορικό το ερώτημα, ασφαλώς και γνωρίζει αφού η κυβέρνηση του τους προστατεύει) ;

· Γνωρίζει ο κ. Άδωνης ότι ο επικεφαλής της ομάδας αυτής έχει Ναυπηγείο στη Ρουμανία και όλοι στο Πέραμα ξέρουν ότι εδώ και 15 χρόνια αντιμάχεται τη Ν/ ΖΩΝΗ για να σπρώχνει τις δουλειές προς τα βόρεια ;

· Γνωρίζει ο κ. Άδωνης ότι αυτοί οι κύριοι , έχουν και αξιοποιούν ομάδα κρούσης , η οποία επισκέπτεται άλλους Εργοδότες , που «τολμούν» εν μέσω κρίσης να φέρνουν δουλειές στη Ν/ ΖΩΝΗ και τους απειλούν ότι θα τους κάψουν τα μαγαζιά αν ξαναφέρουν δουλειά, μέχρι αυτοί να τους δώσουν άδεια ; Πως λέγεται αυτός που κάνει τέτοιες πράξεις (νταβατζής) ;

· Γνωρίζει ο κ. Άδωνης ότι η Ένωση Ναυπηγοεπισκευαστών Πειραιά επίσημα με έγγραφο της (το οποίο έχει περιέλθει στην κατοχή μας )καλεί τους Εφοπλιστές να μη φέρουν καράβια στη ΖΩΝΗ , τρομοκρατώντας τους ότι δεν θα τα πάρουν στην ώρα τους. Κάνοντας έτσι τεράστια ζημιά , εν μέσω κρίσης α)στην οικονομία β) στις οικογένειες δεκάδων μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και γ) στις οικογένειες εκατοντάδων ανέργων ;

ΚΑΛΑ θα κάνει να προσέχει( τουλάχιστον ίσως τα προσχήματα!!!) ο κ. Άδωνης τους φίλους του γιατί έτσι όπως το πάει σε λίγο θα κάνει παρέα στον κ. Βελόπουλο …

· Γνωρίζετε ότι ο Ο.Λ.Π. διώχνει Πλοία , με την δικαιολογία ότι δεν έχει επισκευαστική θέση να τους δώσει . Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα τους πιάσαμε στα πράσα όταν έδιωχναν πλοίο της MSC, το οποίο τελικά μπήκε για επισκευή μετά από δική μας δυναμική παρέμβαση.

ΠΟΙΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΉΣΕΙΣ :

Λέει ο κ. Άδωνης ότι οι απεργίες του ΠΑΜΕ και τα δήθεν υψηλά μας μεροκάματα διώχνουν τις δουλειές και τα καράβια . Μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο δίπλα από τη Ν/ ΖΩΝΗ όμως , στέκουν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά . Τα Σωματεία εκεί έχουν εδώ και δεκαετίες πάρει «διαζύγιο» με την απεργία . Οι πλειοψηφίες είναι σε ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ , δουλεύουν μια ώρα παραπάνω από εμάς (8ωρο αντί για 7ωρο) και παίρνουν σχεδόν το μισό μεροκάματο. Γιατί οι δουλειές δεν κάνουν τον κόπο να πάνε προς τα εκεί ; Αντίθετα, τα πράγματα είναι χειρότερα εκεί, αφού τα Ναυπηγεία Ελευσίνας έχουν μπει στο άρθρο 99 για πτώχευση (με τους εργαζόμενους για μήνες απλήρωτους) , ενώ τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά είναι κλειστά εδώ και 2 χρόνια .

Μιας και ο λόγος για Σκαραμαγκά : Ο κ. Άδωνης είχε διαβάσει το νομοσχέδιο, όταν σήκωνε το χεράκι του στη Βουλή στις 30/9/2010 , τότε που ο ΛΑΟΣ μαζί με το ΠΑΣΟΚ έκλειναν με νόμο ( απόφαση ΕΕ ) τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (εμπορικό τμήμα) για 15 χρόνια ;

Ξέρει ο κ. Άδωνης ότι από δεκαετίες η Ν/ ΖΩΝΗ εξαρτάται από τις υποδομές του Σκαραμαγκά (πλωτές δεξαμενές) και ότι αυτή τη στιγμή και «τσάμπα» να πάμε εμείς για δουλειά καράβι δεν πρόκειται να προσεγγίσει στη ΖΩΝΗ , με τον Σκαραμαγκά κλειστό ;

Όσο για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας , την οποία επιδεικνύει , να τον ενημερώσουμε , γιατί εκτίθεται ανεπανόρθωτα , ότι είναι ένα ενιαίο κείμενο των τεσσάρων Σ.Σ.Ε. , που έχουν υπογράψει τα Σωματεία μας με τους Εργοδότες : Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά 2010 (η αύξηση στην οποία αναφερθήκατε της τάξης του 5% αφορά από το 2009 στο 2010) , Ηλεκτρολόγοι Πλοίων το 2009 , Ναυπηγοξυλουργοί το 2010 και Αμμοβολιστές – Καθαριστές το 2010 . Για όσους ενδιαφέρονται υπάρχουν τα πρωτότυπα κείμενα με τις ανάλογες πράξεις κατάθεσης στο Υπουργείο Εργασίας .

Σκοπός μας είναι να ισχύσουν και το 2012 οι ίδιες Συμβάσεις και αυτό διεκδικούμε . Γι’ αυτό μας το αίτημα έχουμε επανειλημμένα απευθυνθεί στις Ενώσεις των Εργοδοτών και στην Ομοσπονδία τους για συνάντηση (γραπτά) , χωρίς να πάρουμε καμία απάντηση . Στη συνέχεια είμαστε αναγκασμένοι να απευθυνθούμε σε κάθε Επιχείρηση ξεχωριστά (βασιζόμενοι στο γράμμα του Νόμου για τις Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις ) .

Θα έπρεπε ο κ. Άδωνης επίσης να γνωρίζει και τις συνθήκες εργασίας κάτω από τις οποίες παίρνουμε το μεροκάματό μας . Τότε ίσως να καταλάβαινε την βαρβαρότητα αυτού που ζητάνε οι φίλοι του Εργολάβοι , να μας κόψουν δηλαδή το διάλειμμα του καφέ και του φαγητού , το οποίο ισχύει δεκαετίες .

Όσο για τα νούμερα που διαδίδετε ότι παίρνουμε ως ημερομίσθιο , μακάρι πραγματικά να ήταν αληθινά ,αν και πάλι λίγα θα ήταν, για τη δουλειά που κάνουμε, αλλά και για το γεγονός ότι αφορά εργαζόμενους που εργάζονται «περιστασιακά» .

Τέλος όσον αφορά τις «απειλές» του κ. Άδωνη , έχουμε να πούμε :

Εμείς σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε . Η Κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου» (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ) και η τάξη που εκπροσωπούν , η τάξη των Βιομηχάνων , των Εφοπλιστών , των Τραπεζιτών και των Μεγαλεμπόρων , θα βρίσκει μπροστά της παντού ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΕΣ .

Δεν είμαστε μόνοι μας . Ένας για όλους και όλοι για έναν .

Ο αγώνας μας για την υπεράσπιση των κατακτήσεων μας ,είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη μας στον ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών .

Μας θέλουν να δουλεύουμε από τα ξημερώματα μέχρι τη νύχτα , χωρίς διάλειμμα ούτε για καφέ , ούτε για φαΐ και όλα αυτά για ένα κομμάτι ψωμί . Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη .

Όσο για το ζήτημα της εξουσίας , που δεν θέλει να μοιραστεί με το ΠΑΜΕ ο κ. Άδωνης και η τάξη του , έχουμε να του πούμε ότι ούτε και εμείς έχουμε σκοπό να τη μοιραστούμε : η εργατική τάξη, είμαστε η τάξη που παράγει τα πάντα και μας τα κλέβουν όλα , καταδικάζοντας μας στην ανέχεια .

Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα πάμε τον αγώνα μας μέχρι το τέρμα . Αγώνας διάρκειας μέχρι να κάνουμε εμείς κουμάντο στη δύναμή μας και στη ζωή μας.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΜΜΟΒΟΛΙΣΤΩΝ – ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΕΠΙΣΚ. ΕΓΚΑΤ. ΠΛΟΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου