Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Αυτοκτόνησε 77χρονος στην πλατεία Συντάγματος

Ενας ηλικιωμένος άνδρας αυτοκτόνησε χτες λίγο πριν τις 9 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος. Ο 77χρονος αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο άνδρας δεν είπε κάτι πριν θέσει τέλος στη ζωή του. Βρισκόταν ανάμεσα στα δέντρα στη δεξιά πλευρά της πλατείας. Η σορός του άτυχου άνδρα μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό». Σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στο σημείωμα που είχε πάνω του, έγραφε ανάμεσα σε άλλα: «Επειδή έχω μια ηλικία που δεν μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω τα σκουπίδια για την διατροφή μου». Ο 77χρονος ήταν απελπισμένος, φορτωμένος με προβλήματα. Ζώντας σε μια καπιταλιστική κοινωνία που έχει μεταβάλει τη ζωή σε απελπισμένο αγκομαχητό επιβίωσης για τους εργαζόμενους αλλά και τους απόμαχους της δουλειάς. Σε μια κοινωνία που ο άνθρωπος στοίβεται για τα κέρδη των καπιταλιστών και μετά πετιέται σαν λεμονόκουπα στα σκουπίδια, αφού δεν έχει τίποτα πια να στάξει στα γρανάζια του μηχανισμού της εκμετάλλευσης. Ομως, η συγκεκριμένη πράξη απελπισίας δεν αποτελεί λύση απέναντι στην κατάσταση που βιώνει ο λαός. Αυτό που χρειάζεται είναι οργανωμένος συλλογικός ταξικός αγώνας με στόχο την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Αγώνας που θα έχει στόχο η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της να πάρουν στα χέρια τους την εξουσία.
Υποκρισία και εμπαιγμός
Με αφορμή το περιστατικό τα αστικά κόμματα εξέδωσαν ανακοινώσεις που τουλάχιστον προκαλούν, αφού παριστάνουν τους σωτήρες και τους ευαίσθητους. Ολοι όσοι παίρνουν μέτρα που χτυπούν αλύπητα το λαό και καταδικάζουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους να ζουν εξαθλιωμένοι με μισθούς πείνας, να υποσιτίζονται, να μην μπορούν να πάνε στο γιατρό ή να πάρουν τα φάρμακά τους, βγήκαν με θράσος να μιλήσουν για ..."στοχασμό", "δύσκολες ώρες", για ανάγκη "να βγούμε μια ώρα αρχύτερα από την κρίση". Πιο συγκεκριμένα:
Ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος είπε: «Είναι τραγικό ένας συνάνθρωπός μας να δίνει τέλος στη ζωή του. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες για την κοινωνία μας πρέπει όλοι - πολιτεία και πολίτες - να στηρίξουμε τους ανθρώπους δίπλα μας που βρίσκονται σε απόγνωση».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλος, δήλωσε: «Το γεγονός είναι τόσο συγκλονιστικό που καθιστά οποιοδήποτε πολιτικό σχόλιο παράταιρο και φτηνό. Ας στοχαστούμε»(!) «γύρω από την κατάσταση της χώρας και της κοινωνίας μας με όρους εθνικής αλληλεγγύης και συνοχής».
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Α. Σαμαράς, είπε: «Εχουμε ρεκόρ αυτοκτονιών. Αυτό εννοούσα, όταν μιλούσα για την εθνική κατάθλιψη» «και την ανάγκη να βγούμε, μια ώρα αρχύτερα, από την κρίση. Θάνατος δεν είναι μόνο η πτώχευση, αλλά και το να ζει κανείς χωρίς ελπίδα. Αυτό κάνει το χρέος μας πιο επείγον, να βγάλουμε τους Ελληνες από το τέλμα και την απελπισία», είπε.
Ο πρώην υπουργός Αμυνας του ΠΑΣΟΚ Π. Μπεγλίτης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ανέφερε για το θέμα: «Κάθε οικογένεια έχει τα δικά της αδιέξοδα, τα δικά της προβλήματα. Το αν είχε χρέη ή δεν είχε είχε χρέη, το αν τα 'φαγαν τα παιδιά του ή τα 'φαγε ο ίδιος, σεβασμός σ' αυτές τις περιπτώσεις».
Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης, είπε: «Η σφαίρα το πρωί στην πλατεία Συντάγματος πρέπει να χτύπησε κατευθείαν τη συνείδηση του πολιτικού κόσμου και πρέπει όλοι να αισθανθούμε πίσω από τη σκανδάλη».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Καψής, δήλωσε ότι πρόκειται για μία ανθρώπινη τραγωδία που δεν προσφέρεται να μπει στην πολιτική συζήτηση και «πρέπει όλοι να τη σεβαστούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου