Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΜΕ


ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα στις 9 Φλεβάρη

Να ματαιώσουμε το νέο έγκλημα! Τα συλλαλητήρια να αποτελέσουν σταθμό για την κλιμάκωση του αγώνα και προετοιμασία για πανελλαδική, γενική απεργία!







Icon



Σε συλλαλητήρια στις 9 Φλεβάρη στην Αθήνα (5.30 μ.μ., Πεδίον του Αρεως) και σε όλες τις πόλεις της χώρας προχωράει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, καλώντας τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή, καθώς και σε άμεση κλιμάκωση της πάλης με πανεργατική πανελλαδική απεργία ενάντια στα άγρια αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που προωθούν συγκυβέρνηση, πλουτοκρατία και τρόικα, μαζί με τους συμμάχους τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.



Με σχετικό δελτίο Τύπου, το ΠΑΜΕ σημειώνει πως «η απεργία ήταν και είναι επιτακτική ανάγκη ώστε οι εργαζόμενοι της χώρας μας να απαντήσουν στην εντεινόμενη επίθεση των εργοδοτών, της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου και της τρόικας που επιχειρούν να μειώσουν δραστικά μισθούς και μεροκάματα και να καταργήσουν μια από τις πιο σημαντικές κατακτήσεις της εργατικής τάξης, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας». Ωστόσο, η προσπάθεια του ΠΑΜΕ αντιμετώπισε την άρνηση και την κωλυσιεργία από τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού σε όλα τα επίπεδα, από τις παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, ενώ μεγάλες είναι και οι ευθύνες της παράταξης του ΣΥΝ.



«Το ΠΑΜΕ», υπογραμμίζεται, «σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές καλεί κάθε σωματείο, κάθε εργαζόμενο, σε κάθε τόπο δουλειάς να πάρει τις ευθύνες του. Μπορούμε να σταματήσουμε το νέο έγκλημα που συντελείται με τη συμμετοχή της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ που απαρτίζουν την πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ και σε άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις». Ταυτόχρονα, καλεί τις τοπικές γραμματείες και τα συνδικάτα να προχωρήσουν στις απαραίτητες δράσεις για την επιτυχία των συλλαλητηρίων. «Να γίνει καθολικό αίτημα του λαού: Να φύγει τώρα η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Να σταματήσει τώρα κάθε συζήτηση για νέα μέτρα. Οχι σε νέα δανειακή σύμβαση. Οχι σε νέα μνημόνια. Να πληρώσει η πλουτοκρατία».



Ηδη, προγραμματίζονται δραστηριότητες για την επιτυχία των κινητοποιήσεων και της κλιμάκωσης της πάλης: Η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ, το ΜΑΣ και σωματεία προχωρούν σε πλατιά σύσκεψη τη Δευτέρα 6/2/2012 στις 7 μ.μ. στον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο Πατρών και Περιχώρων (Φωκαίας 26, πλ. Ελευθερίας). Στη Σάμο, στις 10 Φλεβάρη, οργανώνονται πολύμορφες αγωνιστικές δραστηριότητες στις κεντρικές πλατείες στο Καρλόβασι και το Βαθύ, στις 6 μ.μ.



Ηδη αγωνιστικά ραντεβού ορίστηκαν σε Πειραιά (6.30 π.μ., πλατεία Κοραή), Χαλκίδα (7 μ.μ., πλατεία Αγοράς), Λαμία (6.30 μ.μ., πλατεία Πάρκου), Θήβα (6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία), Μυτιλήνη (6 μ.μ., πλατεία Σαπφούς), Ρόδο (11 π.μ., Πανεπιστήμιο Αιγαίου).



Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Σε ανακοίνωσή του για τα συλλαλητήρια της 9ης Φλεβάρη το ΠΑΜΕ επισημαίνει:



«Ολοι και όλες στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 9 Φλεβάρη στις 5.30 το απόγευμα στο Πεδίον του Αρεως.



Εργαζόμενοι - εργαζόμενες, άνεργοι - άνεργες, νέοι - νέες,



Συντρίβουν τη ζωή μας!



Μην κάνεις πίσω. Μην τρομάζεις. Εσύ έχεις τη δύναμη!



Βιομήχανοι, τραπεζίτες, τρόικα, κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, θέλουν να τα αρπάξουν όλα.



Θέλουν να καταργήσουν ό,τι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα. Βάζουν στο επίκεντρο το τσάκισμα των μισθών και των συλλογικών συμβάσεων. Οι πολιτικοί τους υπηρέτες ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. δυναμώνουν την ιδεολογική τρομοκρατία, προκαλούν, απειλούν και εκβιάζουν.



Να ματαιώσουμε τώρα το νέο έγκλημα. Να τους ανατρέψουμε. Ολοι στον αγώνα.



Οχι στο νέο μνημόνιο.

Οχι στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.

Οχι άλλα βάρη πάνω στις πλάτες των εργαζομένων.

Καμιά περικοπή σε μισθούς, συντάξεις και δώρα.

Να πληρώσει η πλουτοκρατία.

Εξω η τρόικα από τη χώρα μας! Ανατροπή αυτών που την έφεραν με δική τους επιλογή!

Εκλογές τώρα! Να τιμωρηθούν σκληρά τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.

H πίεση που ασκούν οι κινητοποιήσεις, οι απεργίες, η δύναμη της αντίστασης και των αγώνων τούς ανησυχεί. Τους βάζει εμπόδια στη διαχείριση της κρίσης προς όφελος των μονοπωλίων, των επιχειρηματιών, των εφοπλιστών. Οι αγώνες που έχουμε κάνει δεν πάνε χαμένοι. Πιέζουν, δυσκολεύουν, καθυστερούν μέτρα. Οι κινητοποιήσεις του λαού ανέτρεψαν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Μπορούν να ανατρέψουν κάθε κυβέρνηση της πλουτοκρατίας.



ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, Η ΤΑΞΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.



Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη σε εγρήγορση και αγώνα. Καμιά αναμονή και καθυστέρηση στην απάντηση που πρέπει να δοθεί. 'Η θα υποταχθούμε και θα τα σαρώσουν όλα ή θα τους πάρουμε στο κυνήγι. Να μην αφήσουμε τις ζωές μας στις τύχες των βιομηχάνων και του πολιτικού προσωπικού τους.



Κανένας εργάτης, νέος, άνεργος δεν περισσεύει σε αυτή τη μάχη. Η απάντηση θα πρέπει να δοθεί σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά και χώρο εκπαίδευσης. Η επίθεση που επιχειρούν να εξαπολύσουν να τους γυρίσει μπούμερανγκ.



Να κυριαρχήσει η αφοβία μπροστά στις απειλές και τους εκβιασμούς τους. Οι χαλυβουργοί του Ασπροπύργου δείχνουν το δρόμο του αγώνα. Δρόμος δύσκολος και με θυσίες, που είναι όμως ελάχιστες μπροστά στο σφαγιασμό που μας ετοιμάζουν τρόικα - κυβέρνηση - βιομήχανοι. Το σύνθημα "Εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά" να δονήσει κάθε τόπο δουλειάς. Είναι το όπλο του εργάτη, δίνει δύναμη στη σύγκρουση με τον πιο σκληρό αντίπαλο.



Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δεκάδες σωματεία - Ομοσπονδίες - Εργατικά Κέντρα κάλεσαν τη ΓΣΕΕ για γενική απεργία στις 9 Φλεβάρη. Η ΓΣΕΕ μπροστά σε αυτήν την κινητοποίηση δυνάμεων κρύφτηκε, αρνήθηκε την απεργία και την ίδια στιγμή συζητά με τους ληστές της εργατικής τάξης. Στέκεται εμπόδιο, δίνει αβάντα σε κυβέρνηση και τρόικα, για να περάσουν ανώδυνα τα νέα συντριπτικά μέτρα πτώχευσης του λαού.



Το συλλαλητήριο να αποτελέσει σταθμό για την κλιμάκωση του αγώνα και προετοιμασία για πανελλαδική, γενική απεργία. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να μην αφεθεί καμιά πρωτοβουλία στις δυνάμεις που πάνε μαζί με τον ταξικό αντίπαλο. Καμιά εμπιστοσύνη».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου