Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΩΜΑΤΕΙΑ Ν/ΖΩΝΗΣ

15/7/2011





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





Καταγγέλλουμε τις εγκληματικές ευθύνες της εργοδοσίας των ναυπηγείων Ελευσίνας για την ελλιπή συντήρηση των εγκαταστάσεων ενός από τα δυο μεγαλύτερα ναυπηγεία της χώρας που οδήγησε στη σημερινή βύθιση της δεξαμενής νούμερο 3 των ναυπηγείων.

Αναδεικνύεται με το χειρότερο τρόπο το που οδήγησαν οι πολιτικές των κυβερνήσεων –ΕΕ για την απαξίωση και συρρίκνωση της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας.

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε ζωές συναδέλφων όταν κατά την ώρα του δεξαμενισμού πλοίου ,σήμερα το πρωί, ανατράπηκε και στη συνέχεια βυθίστηκε η Νο. 3 δεξαμενή του ναυπηγείου.

Μετά και τη συμφωνία για το κλείσιμο του εμπορικού τμήματος του Σκαραμαγκά , συμφωνία ταφόπλακα συνολικά για τον κλάδο, και το σημερινό γεγονός βρισκόμαστε μπροστά την κατάσταση, η χωρά μας με στρατηγικές ανάγκες στην εξυπηρέτηση πλωτών μέσων να βρίσκεται χωρίς ουσιαστικά τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει το μεγαλύτερο μέρος τους.

Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τις κάθε είδους ανάγκες της χώρας αλλά και για τις χιλιάδες εργαζομένων της ναυπηγικής βιομηχανίας συνολικά που ματώνουν από την ανεργία, την απληρωσιά και την αβεβαιότητα για το μέλλον των ίδιων και των οικογενειών τους.

Τώρα, όσο ποτέ άλλοτε μπαίνει στην πρώτη γραμμή η μοναδική ρεαλιστική λύση που με επίμονη προβάλλουν τα σωματεία μας εδώ και χρόνια.

Άμεση κρατικοποίηση των ναυπηγείων και λειτουργία τους κάτω από έναν 100% κρατικό ενιαίο φορέα ναυπηγικής βιομηχανίας που θα συνδέεται με τις τεράστιες ανάγκες του λάου της χώρας μας για πλωτά μέσα.

Έχουμε πια τεραστία εμπειρία από το που οδήγησε τόσα χρόνια η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων στρατηγικών τομέων της βιομηχανίας της χώρας.





Καλούμε τους εργαζόμενους στην ναυπηγική βιομηχανία να συγκροτήσουν τη συμμαχία που θα εμποδίσει τον κατήφορο και θα βάλει στόχο την οριστική λύση των προβλημάτων των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου