Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ


ΠΑΝ. ΕΝΩΣΗ ΑΜΜΟΒΟΛΙΣΤΩΝ – ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΠΛΟΙΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ



Πειραιάς 30/1/2012



Α.Π. 23/2012



ΠΡΟΣ : Ναυτιλιακές Εταιρείες



Κύριοι,

Το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη δέχονται μια άνευ προηγουμένου συκοφαντική -και όχι μόνο- επίθεση , από μερίδα Εργολάβων της Ν/ ΖΩΝΗΣ .

Οι συγκεκριμένοι Εργολάβοι , ενεργώντας καθαρά με βάση προσωπικά – ιδιοτελή συμφέροντα , θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη της Ν/ ΖΩΝΗΣ .

Κρύβοντας τις πραγματικές αιτίες της κρίσης , που δεν αφορά μόνο τη Ν/ ΖΩΝΗ , όπου καθημερινά αγκαλιάζει ολοένα και περισσότερους Κλάδους , αλλά και πιο ιδιαίτερα , όλους τους επιμέρους τομείς της Ναυτιλίας , επιτίθενται στα Σωματεία μας , με πλήθος ψέματα , μεταφέροντας προς τις Ναυτιλιακές Εταιρείες εικόνα πολέμου , αστάθειας κ.λ.π. , ζητώντας να μην επιλέξουν τη Ν/ ΖΩΝΗ .

Σας ενημερώνουμε ότι το αίτημα των Σωματείων μας είναι ο σεβασμός και για το 2012 των Συμβάσεων που έχουν υπογραφεί από το 2010. Όλα τα υπόλοιπα τα οποία ακούγονται είναι ψέματα και αποσκοπούν αλλού .

Σας ενημερώνουμε ότι δεκάδες Επιχειρήσεις , βλέποντας θετικά την κίνηση μας αυτή, έχουν υπογράψει μαζί μας Επιχειρησιακή Σύμβαση . Πολλές δε από αυτές τις Επιχειρήσεις έχουν υπογράψει συμφωνία , χωρίς να έχουν προγραμματισμένες κάποιες εργασίες (αυτό για κάποιους που μιλάνε για εκβιασμούς) .

Οι συγκεκριμένοι Εργολάβοι , που παίζουν επικίνδυνα και περίεργα παιχνίδια , κρύβουν το μέγα πολιτικό παιχνίδι , το οποίο παίζεται σε βάρος της Ναυπηγικής Βιομηχανίας της χώρας μας , με πιο χαρακτηριστική της υπόθεση με το εμπορικό τμήμα του Σκαραμαγκά (έκλεισε για 15 χρόνια με απόφαση στη Βουλή στις 30-9-2011 από ΠΑΣΟΚ – ΝΔ - ΛΑΟΣ) .

Το Πέραμα δεν θα κλείσει , όσο και αν κάποιοι το επιθυμούν , για να εξυπηρετήσουν δικά τους συμφέροντα .

Το εγγυώνται τα Σωματεία μας και δεκάδες μικρομεσαίες Επιχειρήσεις .





ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ Ν/ ΖΩΝΗΣ

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


ΣΩΜΑΤΕΙΑ Ν/ΖΩΝΗΣ Πειραιάς 26/01/2012













ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ













ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την συνεχιζόμενη συκοφαντική επίθεση , του Υφυπουργού Ναυτιλίας Άδωνη Γεωργιάδη , απέναντι στα Συνδικάτα μας , απέναντι στον εργατόκοσμο του Περάματος και της Ν/ ΖΩΝΗΣ .

Ο κ. Γεωργιάδης , λειτουργώντας ως παπαγαλάκι των Εργολάβων και χωρίς να ελέγξει το παραμικρό για την ακρίβεια όσων λέει , αλλά με μοναδικό γνώμονα το αντεργατικό – αντιλαϊκό μένος του Κόμματός του και της Κυβέρνησης του «μαύρου μετώπου» ( ΠΑΣΟΚ , ΝΔ , ΛΑΟΣ ) στην οποία συμμετέχει , εξαπέλυσε χθες για μια ακόμα φορά μια άνευ προηγουμένου επίθεση στους εργαζόμενους της Ν/ ΖΩΝΗΣ .

Δεν έχει το θάρρος να μας δεχτεί σε συνάντηση (έστω και για τα μάτια του κόσμου) , ώστε να ακούσει τις απόψεις μας και να τοποθετηθεί πάνω σ’ αυτές .

Αντίθετα συναντιέται καθημερινά με την Ένωση των εργοδοτών (οι οποίοι από ότι φαίνεται τον καθοδηγούν) , οι οποίοι του ζητούν να πάρει δρακόντεια μέτρα , ώστε να μας μετατρέψουν στους σκλάβους του 21ου αιώνα .

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ και τις αμέσως επόμενες μέρες θα καταθέσουμε στις δικαστικές αρχές , όσα στοιχεία έχουμε συγκεντρώσει , ότι η ομάδα του κ. Άδωνη λειτουργεί με όρους «μαφίας» , σε βάρος των εργαζομένων και της οικονομίας του Κράτους και των Ασφαλιστικών Ταμείων .

· Γνωρίζει ο κ. Άδωνης ότι οι εν λόγω κύριοι , με τους οποίους έχει φτιάξει ομάδα, χρωστάνε σε ΙΚΑ και Εφορία υπέρογκα ποσά , αλλά τελούν υπό ιδιότυπο καθεστώς ασυλίας( ρητορικό το ερώτημα, ασφαλώς και γνωρίζει αφού η κυβέρνηση του τους προστατεύει) ;

· Γνωρίζει ο κ. Άδωνης ότι ο επικεφαλής της ομάδας αυτής έχει Ναυπηγείο στη Ρουμανία και όλοι στο Πέραμα ξέρουν ότι εδώ και 15 χρόνια αντιμάχεται τη Ν/ ΖΩΝΗ για να σπρώχνει τις δουλειές προς τα βόρεια ;

· Γνωρίζει ο κ. Άδωνης ότι αυτοί οι κύριοι , έχουν και αξιοποιούν ομάδα κρούσης , η οποία επισκέπτεται άλλους Εργοδότες , που «τολμούν» εν μέσω κρίσης να φέρνουν δουλειές στη Ν/ ΖΩΝΗ και τους απειλούν ότι θα τους κάψουν τα μαγαζιά αν ξαναφέρουν δουλειά, μέχρι αυτοί να τους δώσουν άδεια ; Πως λέγεται αυτός που κάνει τέτοιες πράξεις (νταβατζής) ;

· Γνωρίζει ο κ. Άδωνης ότι η Ένωση Ναυπηγοεπισκευαστών Πειραιά επίσημα με έγγραφο της (το οποίο έχει περιέλθει στην κατοχή μας )καλεί τους Εφοπλιστές να μη φέρουν καράβια στη ΖΩΝΗ , τρομοκρατώντας τους ότι δεν θα τα πάρουν στην ώρα τους. Κάνοντας έτσι τεράστια ζημιά , εν μέσω κρίσης α)στην οικονομία β) στις οικογένειες δεκάδων μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και γ) στις οικογένειες εκατοντάδων ανέργων ;

ΚΑΛΑ θα κάνει να προσέχει( τουλάχιστον ίσως τα προσχήματα!!!) ο κ. Άδωνης τους φίλους του γιατί έτσι όπως το πάει σε λίγο θα κάνει παρέα στον κ. Βελόπουλο …

· Γνωρίζετε ότι ο Ο.Λ.Π. διώχνει Πλοία , με την δικαιολογία ότι δεν έχει επισκευαστική θέση να τους δώσει . Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα τους πιάσαμε στα πράσα όταν έδιωχναν πλοίο της MSC, το οποίο τελικά μπήκε για επισκευή μετά από δική μας δυναμική παρέμβαση.





ΠΟΙΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;





ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΉΣΕΙΣ :





Λέει ο κ. Άδωνης ότι οι απεργίες του ΠΑΜΕ και τα δήθεν υψηλά μας μεροκάματα διώχνουν τις δουλειές και τα καράβια . Μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο δίπλα από τη Ν/ ΖΩΝΗ όμως , στέκουν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά . Τα Σωματεία εκεί έχουν εδώ και δεκαετίες πάρει «διαζύγιο» με την απεργία . Οι πλειοψηφίες είναι σε ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ , δουλεύουν μια ώρα παραπάνω από εμάς (8ωρο αντί για 7ωρο) και παίρνουν σχεδόν το μισό μεροκάματο. Γιατί οι δουλειές δεν κάνουν τον κόπο να πάνε προς τα εκεί ; Αντίθετα, τα πράγματα είναι χειρότερα εκεί, αφού τα Ναυπηγεία Ελευσίνας έχουν μπει στο άρθρο 99 για πτώχευση (με τους εργαζόμενους για μήνες απλήρωτους) , ενώ τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά είναι κλειστά εδώ και 2 χρόνια .

Μιας και ο λόγος για Σκαραμαγκά : Ο κ. Άδωνης είχε διαβάσει το νομοσχέδιο, όταν σήκωνε το χεράκι του στη Βουλή στις 30/9/2010 , τότε που ο ΛΑΟΣ μαζί με το ΠΑΣΟΚ έκλειναν με νόμο ( απόφαση ΕΕ ) τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (εμπορικό τμήμα) για 15 χρόνια ;

Ξέρει ο κ. Άδωνης ότι από δεκαετίες η Ν/ ΖΩΝΗ εξαρτάται από τις υποδομές του Σκαραμαγκά (πλωτές δεξαμενές) και ότι αυτή τη στιγμή και «τσάμπα» να πάμε εμείς για δουλειά καράβι δεν πρόκειται να προσεγγίσει στη ΖΩΝΗ , με τον Σκαραμαγκά κλειστό ;

Όσο για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας , την οποία επιδεικνύει , να τον ενημερώσουμε , γιατί εκτίθεται ανεπανόρθωτα , ότι είναι ένα ενιαίο κείμενο των τεσσάρων Σ.Σ.Ε. , που έχουν υπογράψει τα Σωματεία μας με τους Εργοδότες : Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά 2010 (η αύξηση στην οποία αναφερθήκατε της τάξης του 5% αφορά από το 2009 στο 2010) , Ηλεκτρολόγοι Πλοίων το 2009 , Ναυπηγοξυλουργοί το 2010 και Αμμοβολιστές – Καθαριστές το 2010 . Για όσους ενδιαφέρονται υπάρχουν τα πρωτότυπα κείμενα με τις ανάλογες πράξεις κατάθεσης στο Υπουργείο Εργασίας .

Σκοπός μας είναι να ισχύσουν και το 2012 οι ίδιες Συμβάσεις και αυτό διεκδικούμε . Γι’ αυτό μας το αίτημα έχουμε επανειλημμένα απευθυνθεί στις Ενώσεις των Εργοδοτών και στην Ομοσπονδία τους για συνάντηση (γραπτά) , χωρίς να πάρουμε καμία απάντηση . Στη συνέχεια είμαστε αναγκασμένοι να απευθυνθούμε σε κάθε Επιχείρηση ξεχωριστά (βασιζόμενοι στο γράμμα του Νόμου για τις Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις ) .

Θα έπρεπε ο κ. Άδωνης επίσης να γνωρίζει και τις συνθήκες εργασίας κάτω από τις οποίες παίρνουμε το μεροκάματό μας . Τότε ίσως να καταλάβαινε την βαρβαρότητα αυτού που ζητάνε οι φίλοι του Εργολάβοι , να μας κόψουν δηλαδή το διάλειμμα του καφέ και του φαγητού , το οποίο ισχύει δεκαετίες .

Όσο για τα νούμερα που διαδίδετε ότι παίρνουμε ως ημερομίσθιο , μακάρι πραγματικά να ήταν αληθινά ,αν και πάλι λίγα θα ήταν, για τη δουλειά που κάνουμε, αλλά και για το γεγονός ότι αφορά εργαζόμενους που εργάζονται «περιστασιακά» .

Τέλος όσον αφορά τις «απειλές» του κ. Άδωνη , έχουμε να πούμε :

Εμείς σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε . Η Κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου» (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ) και η τάξη που εκπροσωπούν , η τάξη των Βιομηχάνων , των Εφοπλιστών , των Τραπεζιτών και των Μεγαλεμπόρων , θα βρίσκει μπροστά της παντού ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΕΣ .

Δεν είμαστε μόνοι μας . Ένας για όλους και όλοι για έναν .

Ο αγώνας μας για την υπεράσπιση των κατακτήσεων μας ,είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη μας στον ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών .

Μας θέλουν να δουλεύουμε από τα ξημερώματα μέχρι τη νύχτα , χωρίς διάλειμμα ούτε για καφέ , ούτε για φαΐ και όλα αυτά για ένα κομμάτι ψωμί . Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη .

Όσο για το ζήτημα της εξουσίας , που δεν θέλει να μοιραστεί με το ΠΑΜΕ ο κ. Άδωνης και η τάξη του , έχουμε να του πούμε ότι ούτε και εμείς έχουμε σκοπό να τη μοιραστούμε : η εργατική τάξη, είμαστε η τάξη που παράγει τα πάντα και μας τα κλέβουν όλα , καταδικάζοντας μας στην ανέχεια .

Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα πάμε τον αγώνα μας μέχρι το τέρμα . Αγώνας διάρκειας μέχρι να κάνουμε εμείς κουμάντο στη δύναμή μας και στη ζωή μας.









ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΜΜΟΒΟΛΙΣΤΩΝ – ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΕΠΙΣΚ. ΕΓΚΑΤ. ΠΛΟΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Διαβάστε σήμερα...

Κοινός αγώνας ενάντια στα χαράτσια

Σήμερα η συγκέντρωση ενάντια στη φοροληστεία

Ακατάλληλα τρόφιμα απο την «Καρφούρ»

Αντιλαϊκό σφαγείο για τη διαχείριση της πτώχευσης

«Μπλακ άουτ» για ENERGA και HELLAS POWER

Αύξηση 10,4% στο 9μηνο

ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

«Μπλακ άουτ» για ENERGA και HELLAS POWER

Ο ΔΕΣΜΗΕ κατήγγειλε τις συμβάσεις τους λόγω των χρεών τους και οι πελάτες περνούν στη ΔΕΗ



Αποκλείστηκαν τελικά, χτες, από τη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας οι εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος ENERGA και HELLAS POWER, μετά την καταγγελία των συμβάσεων Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας από τον διαχειριστή του ηλεκτρικού συστήματος, ΔΕΣΜΗΕ.



Η δυσάρεστη «οσμή» που συνοδεύει τη χτεσινή απόφαση για τις 2 εταιρείες, οι οποίες πρόσφατα αποκτήθηκαν από το επενδυτικό σχήμα «Worldwide Energy Limited», πρακτικά αφορά σε ολόκληρο το κατασκεύασμα που λέγεται «απελευθερωμένη» αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς πρωταρχικός στόχος της είναι να αντληθούν υπερκέρδη από το κοινωνικό αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος. Κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα προκλητικές νομοθετικές ρυθμίσεις υπέρ των ιδιωτών και χρήση όλων των επιχειρηματικών πρακτικών, νομότυπων, νόμιμων και μη νόμιμων, με μόνιμα θύματα τα λαϊκά νοικοκυριά. Κάποιοι, όμως, δε διστάζουν να εκμεταλλευτούν και αυτές τις εξελίξεις για να ισχυριστούν ότι πρέπει να αρθούν οι «στρεβλώσεις» στην αγορά. Και η βασική ...«στρέβλωση» είναι οι τιμές, που το ύψος τους δεν ικανοποιεί τις ενεργειακές εταιρείες.



Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) και ο ΔΕΣΜΗΕ έκαναν γνωστό, χτες, ότι «με στόχο την προστασία του καταναλωτή, τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας» καταγγέλθηκαν οι συμβάσεις των 2 εταιρειών και ο ΔΕΣΜΗΕ τις διέγραψε από το Μητρώο Συμμετεχόντων της Χονδρεμπορικής Αγοράς. Οι περίπου 200.000 πελάτες τους «περνούν» στη ΔΕΗ από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.



Η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει τους πελάτες τους ως «τελευταίο καταφύγιο». Οι πελάτες έχουν περιθώριο 3 μηνών για το αν θα επιλέξουν νέα εταιρεία (Πληροφορίες θα δίνονται όλη τη βδομάδα, Δευτέρα - Κυριακή, 8 το πρωί με 8 το βράδυ, στο 214 214 2000).



Οι δύο εταιρείες, έναντι χρεών άνω των 100 εκατ. ευρώ προς ΔΕΣΜΗΕ και ΔΕΗ, δεσμεύτηκαν να καταβάλουν 27 εκατ. ευρώ την περασμένη Παρασκευή. Η αρμόδια αρχή για την καταπολέμηση του «μαύρου» χρήματος μπλόκαρε τους λογαριασμούς τους. Επικαλούμενες αυτή την εξέλιξη, οι εταιρείες επιδίωξαν νέο συμβιβασμό. Παράλληλα κατήγγειλαν ότι επιχειρείται αποκλεισμός τους από την αγορά, κατά παράβαση της πολιτικής της ΕΕ και των υποχρεώσεων της χώρας έναντι της τρόικας! Με ανακοινώσεις τους αμφισβήτησαν μέρος των οφειλών και κατήγγειλαν τις πρακτικές εναντίον τους. Διεκδικούν μάλιστα και 207 εκατ. ευρώ από ΔΕΣΜΗΕ και ΔΕΗ! Για τις οικονομικές διεκδικήσεις των μεν και των δε έχουν γίνει και αρκετές αγωγές που θα κριθούν στη συνέχεια.



Χτες, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ε. Ράικου, με αφορμή πόρισμα της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματική Δραστηριότητα, όπου εκτιμάται ότι 120 εκατ. ευρώ πήγαν στο εξωτερικό, αντί για τα ταμεία των ΔΕΗ και ΔΕΣΜΗΕ!



Για «φέσι» 1,5 εκατ. ευρώ κάνουν λόγο εμπορικοί συνεργάτες της HELLAS POWER, που πρόσφεραν τηλεφωνικές υπηρεσίες, υποστηρίζοντας ότι κινδυνεύουν 1.000 εργαζόμενοι.



Αυτά έχει η ιδιωτικοποίηση προς γνώση και συμμόρφωση

βοτσαλακια πειραια

μεγέθυνση φωτογραφίαςμεγέθυνση φωτογραφίαςμεγέθυνση φωτογραφίαςτώρα για να κάνεις μπάνιο στην παραλία βοτσαλακια Πειραιά θα πρέπει να έχεις φουσκωμένο πορτοφόλι αφού θα δοθούν σε ιδιώτες φιλέτο καντίνα με ξαπλώστρες και ομπρέλες μαζί θερινό σινεμά και παρκιν 500 τετραγωνικών μέτρων φυσικά θα υπάρχει και ελεύθερος χώρος παράπλευρα που είναι δύσκολο να κάνει κάποιος μπάνιο αφού υπάρχουν βράχια

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ


H Κίνηση «Μαζί ενάντια στην βαρβαρότητα» με τους απεργους στη Ναυπογοεπισκευαστική του Πέραματος











Αγωνιστική αλληλεγγύη καλλιτεχνών στους απεργούς της Ναυτικοεπισκευαστικής ζώνης στο Πέραμα. Μια πρωτοβουλία της Κίνησης «Μαζί ενάντια στην βαρβαρότητα».



Ηθοποιοί και τραγουδιστές/ μουσικοί θα παρουσιάσουν ένα μουσικό και ποιητικό πρόγραμμα την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου και ώρα 18.30 μ.μ. στην Αποθήκη Ρουσάκη, Πύλη Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος σε συνεργασία με τα σωματεία της Ζώνης. Η εκδήλωση γίνεται για να εκφράσει την αγωνιστική αλληλεγγύη των καλλιτεχνών στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι και όλος ο κόσμος της Ναυπηγοεπισκευαστικής και να στηρίξει την απεργία που ξεκινά την επομένη, στις 17.1.2012.



Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ





σήμερα 13/1/2012 το σωματείο των συνταξιούχων έκοψαν την πίτα τους στην πύλη της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης περάματος μαζί με τους άνεργους της ζώνης για συμπαράσταση στον αγώνα που κάνουν

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΓΕΝΑΡΗ

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΓΕΝΑΡΗ


Εντείνονται οι προετοιμασίες - γενικεύονται οι κινητοποιήσεις

«Κανένας διάλογος, καμιά συζήτηση με τους σφαγείς των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης», τονίζει το ΠΑΜΕ με χτεσινή του ανακοίνωση







Εντείνουν την προετοιμασία τους οι ταξικές δυνάμεις μπροστά στην Παναττική απεργία στις 17 Γενάρη. Σε κάθε κλάδο, με γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις και συζήτηση εργάτη τον εργάτη, δίνεται η μάχη για την επιτυχία της, ενώ και σε άλλες πόλεις της χώρας, προετοιμάζονται αγωνιστικές κινητοποιήσεις (βλ. διπλανό ένθετο) ενάντια στα νέα εφιαλτικά μέτρα που δρομολογούν κυβέρνηση και μεγαλοεργοδότες.



Σε αυτήν την κατεύθυνση, το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη σε γενικό ξεσηκωμό, τα συνδικάτα να δώσουν με αποφασιστικότητα τη μάχη για την επιτυχία της παννατικής απεργίας και της συγκέντρωσης στην Ομόνοια στις 11 π. μ. και να απορρίψουν το «διάλογο» - απάτη που μεθοδεύουν κυβέρνηση - μεγαλοεργοδοσία κι εργατοπατέρες.



Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Κανένας διάλογος, καμιά συζήτηση με τους σφαγείς των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης. Εχουν πικρή εμπειρία οι εργαζόμενοι από τους κοινωνικούς διαλόγους που έστησαν ΣΕΒ, ΓΣΕΕ και που οδήγησαν τα δικαιώματα των εργαζομένων στο κρεβάτι του Προκρούστη, με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν απομείνει ελάχιστα.



Οι εργαζόμενοι με τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία να απαιτήσουν: Στοπ στην εξαθλίωση. Να μην παρθεί κανένα νέο μέτρο και να παρθούν πίσω όλα τα βάρβαρα μέτρα που πήραν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ με τη στήριξη και τη συμμετοχή του ΛΑ.Ο.Σ. και κάνουν τη ζωή τους κόλαση.



Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να συζητήσουν στους χώρους δουλειάς την ανάγκη απέναντι στην ενιαία επίθεση εργοδοσίας, κυβέρνησης και τρόικας να απαντήσουν το επόμενο διάστημα με κλιμάκωση του αγώνα σε όλους τους χώρους δουλειάς. Να απαντήσουν τώρα με ενιαίο μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής.



Κάτω η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας, των άγριων χαρατσιών και της φοροληστείας. Εξω η τρόικα από την Ελλάδα. Εκλογές τώρα! Να τιμωρηθούν από τους εργαζόμενους και να πληρώσουν σκληρά το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ.».



Αγώνας μακρύς και δύσκολος

Προχτές Κυριακή, το κλαδικό Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών νομού Αττικής, προχώρησε σε σύσκεψη μελών των ΔΣ των Σωματείων και εργαζομένων από χώρους δουλειάς. Εκεί, επισημάνθηκε πως «ο αγώνας θα είναι δύσκολος, μακρύς και χρειάζεται υπομονή και σχέδιο». Χαρακτηριστικά είναι τα όσα σημείωσαν εργαζόμενοι της ΑΓΝΟ, ότι τα προβλήματα που είχαν ήταν πριν την κρίση, και πως «πρέπει να ξέρουμε ότι ο αγώνας είναι συνεχόμενος, ότι δε θα σταματήσει και αυτό πρέπει να το λέμε στους εργάτες».



Σε αυτό το πλαίσιο τονίστηκε η ανάγκη καλύτερης οργάνωσης στον κλάδο. Να μπουν στόχοι για: εγγραφές από χώρους δουλειάς, δημιουργία επιτροπής ανέργων, ποια νέα σωματεία και χώροι δουλειάς θα έρθουν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην απεργία. Στην πρώτη γραμμή μπαίνει η υπεράσπιση των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων. «Να απαιτήσουμε την υπογραφή Σύμβασης στον Κλάδο, να αποτρέψουμε την πλήρη διάλυση των δικαιωμάτων στους χώρους δουλειάς, να αποτρέψουμε τις απολύσεις. Κάθε εργοστάσιο να γίνει κάστρο αντίστασης και ο οργανωτής μαζί με το Συνδικάτο αγώνων ενάντια σε οποιαδήποτε επίθεση της εργοδοσίας», τονίστηκε εισηγητικά.



Ταυτόχρονα, γενικές συνελεύσεις προετοιμάζουν:



Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής την Τετάρτη 11 Γενάρη στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων (Αγίας Φιλοθέης 5β, πίσω από τη Μητρόπολη).

Η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης, την Πέμπτη 12 Γενάρη στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής «Ο Προμηθέας» την Κυριακή 15 Γενάρη, στις 10 π.μ., στο ΕΚΑ (Γ' Σεπτεμβρίου 48, 2ος όροφος).

Στον Πειραιά

Σε αγωνιστικό αναβρασμό βρίσκονται και οι ταξικές δυνάμεις του Πειραιά, προετοιμάζοντας με πολύμορφη δράση και μέσα από συλλογικές διαδικασίες την παναττική απεργία. Σήμερα στις 11 το πρωί θα γίνει σύσκεψη στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ, την οποία διοργανώνουν τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Ενωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ) και η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών. Τα ναυτεργατικά σωματεία για την περιφρούρηση της απεργίας καλούν σε προσυγκέντρωση στις 5.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη του Πειραιά και στις 11 στη συγκέντρωση στην Ομόνοια.



Επίσης, σήμερα Τρίτη, στις 6 το απόγευμα η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ διοργανώνει ευρεία σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά για την προετοιμασία της απεργίας.



Παράλληλα, με τη συμμετοχή στην παννατική απεργία κλιμακώνουν τον αγώνα τους και οι εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, τα σωματεία της Ζώνης ξεκινούν γενικές συνελεύσεις, διαδικασία που θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Γενάρη, οπότε και θα γίνει η γενική συνέλευση του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά.



Η απεργία στις 17 Γενάρη σηματοδοτεί την κλιμάκωση της πάλης και για μια σειρά εργασιακούς χώρους του Πειραιά όπου οι εργαζόμενοι σε αυτούς είναι ήδη επί ποδός δίνοντας τη μάχη για την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Τέτοιοι χώροι είναι οι επιχειρήσεις ΟΙΚΟΜΕΤ, ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ (καθαρισμού), το ΜΠΟΥΛΙΓΚ, η επιχείρηση ΒΟΜΒΥΛΑΣ (αντιπροσωπεία αυτοκινήτων) και δύο ακόμα επιχειρήσεις μετάλλου, όπου οι εργαζόμενοι σε αυτές τις επιχειρήσεις έχουν ξεκινήσει επίσχεση εργασίας.



Η αγωνιστική παράταξη ΔΑΣ Ναυτιλιακών υπαλλήλων διοργανώνει σύσκεψη την Πέμπτη 12 Γενάρη στις 7.30 μ.μ. στο ΕΚ Πειραιά.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ALTER